Wat zijn de afmetingen van een flyer?

Inhoud van dit artikel

Grafisch ontwerpbureau Pixelle ontwierp een flyer voor Vervaeke uit Ruiselede

Het organiseren van een evenement, het lanceren van een nieuwe promotie of het verspreiden van een boodschap vereist effectieve marketinginstrumenten. Een daarvan is ongetwijfeld de flyer. Echter is het kiezen van een geschikt formaat is cruciaal om je boodschap doeltreffend over te brengen. We helpen je graag bij het kiezen van een correcte flyer afmeting en belichten eveneens de essentiële elementen die bijdragen aan een opvallende flyer.

Grafisch ontwerpbureau Pixelle ontwierp een flyer voor Vervaeke uit Ruiselede
Grafisch ontwerpbureau Pixelle ontwierp een flyer voor Vervaeke uit Ruiselede

De juiste afmetingen van een flyer

Wat betreft het ideale formaat, ligt de standaardkeuze vaak bij A5 (148 mm x 210 mm) of US Letter (8,5 inch x 11 inch). Echter, dit is slechts een startpunt. Er zijn ook andere opties die eveneens indruk kunnen maken, zoals vierkante flyers met afmetingen van 150 mm x 150 mm of langwerpige flyers van 100 mm x 210 mm. Het kiezen van een uniek formaat kan je flyer een onvergetelijke uitstraling geven.

“De standaard afmetingen die gebruikt worden voor een flyer zijn vaak A5 formaat (148 mm x 210 mm). Op deze manier ben je zeker dat je flyer groot genoeg zal zijn en alle nuttige informatie zal kunnen bevatten.”

Na het selecteren van de juiste afmetingen, zijn er diverse sleutelcomponenten die bijdragen aan het succes van een flyer:

  1. In het Oog Springend Ontwerp: Een goed uitgebalanceerde lay-out en visuele hiërarchie, gecombineerd met aantrekkelijk beeldmateriaal, zijn onmisbaar om de aandacht van de ontvanger te grijpen.
  2. Concise Boodschap: Kort maar krachtig is hier de regel. Een aansprekende titel, heldere teksten en relevante informatie sturen de lezer effectief naar de gewenste actie.
  3. Beeldmateriaal dat Versterkt: Het is van belang om afbeeldingen te kiezen die je boodschap ondersteunen. Een beeld kan soms meer impact hebben dan een lange tekst en kan daadwerkelijk bijdragen aan het tot leven brengen van je flyer.
  4. Creativiteit die Onderscheidt: Overweeg elementen zoals vouwlijnen, stansvormen of gelaagde effecten toe te voegen. Dit soort creatieve details kunnen je flyer een uniek en onvergetelijk karakter geven.

Kies voor professionaliteit

Wanneer je twijfelt over het zelf ontwerpen van een flyer, kan een samenwerking met een grafisch bureau een waardevolle overweging zijn. Deze professionals zijn bekend met kleurenpsychologie, de invloed van typografie en de fijne kneepjes van design.

 

Voordelen van Samenwerken met een Grafisch Bureau:

  1. Uniekheid in Ontwerp: Door maatwerk zal je flyer zich onderscheiden van de rest, met een design dat aansluit bij je huisstijl.
  2. Hoogwaardige Afwerking: Een grafisch bureau kan zorgen voor een strak en professioneel uiterlijk van je flyer.
  3. Deskundig Advies: Professionals in de designwereld beschikken over kennis en inzicht in wat effectief is en wat te vermijden.
  4. Efficiëntie in Tijd: Terwijl het grafisch bureau zich bezighoudt met het ontwerp, kun je je concentreren op andere cruciale aspecten van je bedrijf of campagne.

Maak een onvergetelijke flyer

Nu je weet aan wat een flyer moet voldoen, ben je klaar om indruk te maken. Onthoud dat je flyer je boodschap vertegenwoordigt en een blijvende impact kan hebben. Dus waar wacht je nog op? Ontwerp je flyer, deel je boodschap en laat je publiek versteld staan!

Grafisch ontwerpbureau Pixelle ontwierp een flyer voor logopedie Laura Saelens uit Eke
Grafisch ontwerpbureau Pixelle ontwierp een flyer voor logopedie Laura Saelens uit Eke

Jouw flyer laten ontwerpen?

Pixelle helpt je graag met jouw flyer, dit van ontwerp tot drukwerk. We hebben reeds enkele jaren ervaring en staan erop om steeds de beste prijs-kwaliteit af te leveren. Bekijk zeker ook eens onze grafische mogelijkheden. Contacteer gerust ons om een flyer op maat te laten maken.

Samenwerken met ons?

Wil je de uitstraling van jouw bedrijf verbeteren? Ben je op zoek naar een grafisch bureau dat aansluit bij jouw visie? Pixelle is de partner die je zoekt. Met expertise in grafisch ontwerp, van websiteontwikkeling tot logo en huisstijl design, bieden we op maat gemaakte oplossingen die jouw merkidentiteit versterken. Neem contact op voor een samenwerking.